“Povjerenjem protiv predrasuda i diskriminacija” UN Women

0

U okviru regionalnog projekta „Sprovođenje normi, mijenjanje stavova“, koji finansira Evropska unija, a provode UN Women, Udruženje žena romkinja „Bolja budućnost“grada Tuzla, kao implementacijski partner pod granta ” Koristimo dostupne mehanizme kako bi se zaštitili od nasilja i diskriminacije” Projektne aktivnosti će se implementirati u partnerstvu sa Udruženjima „Romska djevojka-Romani ćej“ iz Prnjavora i UG Omladinska romska inicijative „Budi mi prijatelj“ Visoko.

UG Omladinska romska inicijativa “Budi mi prijatelj” je dana, 20.09.2018. godine  održala radionicu pod nazivom “Povjerenjem protiv predrasuda i dikriminacije”

Radionica je imala za cilj prevazilaženje predrasuda i stereotipa prema zajednicama i ženama u nepovoljnom položaju gdje su prisustvovali predstavnici/ce institucija, NVO i žene iz zajednice.

Predstavnici institucija su u toku radionice razgovarali o postojećim mehanizmima prijave diskriminacije ili predrasuda kao još postojeći mehanizmi zaštite naših građana.

Projekat kojeg finansira Evropska unija je dizajniran na osnovu preporuka i strateških ciljeva CEDAW i Instanbulske konvencije, ali i Okvirne strategije za implementaciju Istanbulske konvencije u BiH.

Share.