Poziv za učesnike!

0

Otvaramo vrata za romsku omladinu na zapadnom Balkanu i trebamo vas. Pridruži nam se!

Projektni aplikant Udruženje mladih Roma Srbije zajedno sa  Zdruzenie MIR Skopje, Institute of Romani Culture in Albania – IRCA and NGO Roma Youth Initiative “Be My Friend” Visoko BIH uz podršku Regional Youth Cooperation Office – RYCO, Roma Integration 2020 i OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad.

Pozivamo mlade ljude, od 18 do 30 godina, sa Zapadnog Balkana da nam se pridruže kao učesnici na projektu Otvaramo vrata za mlade Rome.

Projekat ima za cilj da osnaži ulogu mladih Roma za učešće na regionalnom kreiranju politika, kroz iniciranje okvira za regionalnu saradnju, razvoj kapaciteta i akciono planiranje u šest zemalja Zapadnog Balkana.

Projekat se sastoji od šestodnevnog treninga koji će se održati u Novom Sadu, u Srbiji, od 15. do 20. Februara, i procesa akcionog planiranja koji će biti sproveden online od završetka treninga do sredine aprila.

Kriterijumi za izbor su prethodno iskustvo i motivacija za učešće na projektu, kao i volja za učešće u budućim aktivnostima u okviru mreže. Uz posebanu pažnju na raznolikost identiteta i iskustava, projekat će okupiti 30 učesnika, po pet iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova*, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Svi troškovi puta i smještaja pokriva organizator, a putovanje do i od Novog Sada će organizovati partnerske organizacije.

Rok za prijave je 5. februar u 23:59!

Udruženje mladih Roma Srbije i partneri na projektu su podržani od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih, u okviru Drugog otvorenog poziva za predloge projekata kofinansiranog od strane Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira.

 

*Ovaj natpis ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP-a o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti”

Link za prijavljivanje kandidata:  http://bit.ly/ODRYcall

 

Share.