“Djed Mraz nikada ne zaboravlja djecu“

0

Udruženje građana Omladinska romska incijativa “Budi mi prijatelj” implementiralo projekat pod nazivom Djed Mraz nikada ne zaboravlja djecu, te je 27.12.2018.godine u sportskoj sali Osnovne škole “Kulin Ban” organizovan program i podjela paketića povodom novogodišnjih praznika.
Ova aktivnost se provodi od samog osnivanja udruženja 2002. godine i većina aktivista, aktivistkinja, volontera i volonterki i su i sami dobijali paketiće od udruženja, kada su bili mališani.
Cilj ovogodišnje podjele je bio da se paketići uruče ne samo romskim socijalno ugroženim porodicama, već svima koji su se prijavili u Udruženje. Volonteri su osmislili program za najmlađe  sa puno novogodišnjih pjesmica i plesa. Tu su bili Djed Mrazica i Djed Mraz, vile spavalice, klaun, te Djed Mrazovi pomoćnici koji su vodili računa da sve protekne u najboljem redu.

Tokom cijelog događaja se u vazduhu širila pozitivna energija. Djeca su bila presretna i zadovoljna predstavom novogodišnjeg programa.

Ove godine su djecu obradovali ljudi dobrog srca,te organizacije i firme, ovom prilikom se zahvaljujemo : OŠ “Kulin Ban”, Švicarski Caritas BiH u saradnji sa Asocijacijom za razvoj “Leda”, zatim World Vision BiH, Općina Visoko i korisniku koji je svojim dobrim djelom usrećio mališane. 

Share.